head

Vasoconstricție: nu așteptați până va fi prea târziu

Vasoconstricție: cauze, ce putem face împotrivă?
Vasoconstricție: cauze, ce putem face împotrivă?
Eva MacPherson Eva MacPherson
Subiect : Stil de viață

Deși se aude foarte frecvent despre vasoconstricție, foarte mulți totuși nu tratează cu seriozitate această problemă, cu toate că neglijarea acesteia crește riscul accidentului vascular cerebral, infarctului miocardic, moartea cardiacă subită, și lista nu se termină aici. Cu toate că arteroscleroza nu apare de pe o zi pe alta, la început nu apar simptomele dar cu timpul poate duce la probleme grave de sănătate dacă plăcile depuse pe vasele de sânge stau în calea circulației sanguine. La dizolvarea plăcilor poate fi de ajutor o enzimă naturală, care curăță vasele îngustate.

Simptomele vasoconstricției mulți tind să o interpreteze greșit, pentru că în dependența de ce vase afectează, simptomele pot fi foarte diverse. Pentru un nespecialist e greu de recunoscut, ce poate genera acestea,de aceea e foarte important cât de mai curând să apelăm la un specialist și mai important decât atât este prevenirea acesteia.

Nu este doar boala oamenilor în vârstă

Apariția vasoconstricției este specifică odată cu înaintarea în vârstă, dar este o greșeală să ne gândim că cei tineri nu pot fi afectați, și în rândul lor este frecvent întrucât există factori declanșatori cum ar fi sedentarismul, fumatul, excesul de greutate, nivelul colesterolului mărit. Răspunzători de apariția vasoconstricției sunt depunerile de grăsime de pe pereții interior ai arterelor, în urma cărora vasele se îngustează. Din cauza că grasimile lipite pe vasele de sânge leagă calciul, aceste plăci se întăresc, cee ce cauzează în mare măsură  scăderea capacității de a permite sângelui să circule, în acest fel scade oxigenarea și alimentarea cu nutrienți a organelor la care duc aceste artere. Pot apărea și tromboze, dacă îngustarea, sau placa de pe vasele de sânge împiedică în totalitate fluxul sanguin, urmările acestuia printre altele sunt: accidentul cerebral vascular și infarctul. Având în vedere faptul că vasoconstricția în principal reprezintă deteriorarea stratului interior a pereților vaselor de sânge sau rezultatul unor leziuni, cei care au kilograme în plus , au hipertensiune sau diabet zaharat sunt mai expuși riscului.

Citiți din semnele care avertizează

Este specific aterosclerozei membrelor ca membrele sa devină palide, reci,să amorțească și să apară dureri în timpul mersului, în cel mai rău caz din cauza lipsei circulației sângelui poate apărea gangrena. Simptomele  aterosclerozei cerebrale sunt: amețeala, dureri de cap frecvente, pierderi de memorie, tulburări de vorbire temporare, slăbiciunea membrelor, tulburări de mers.

Pot indica ateroscleroza coronariană bătăi rapide ale inimii, tulburările de ritm cardiac, dureri în piept, care apar în stare de repaus sau în caz de efort. Pe lângă toate acestea pot apărea stări permanente de oboseală, senzația de sufocare, amețeala, disconfort gastric precum și dureri de mandibulă.

Ce putem face împotrivă?

Pare un clișeu dar este adevărat  că alimentația corespunzătoare, mișcarea fizică regulată,deci un stil de viață sănătos ajută la scăderea riscului de boli cardiovasculare. Să avem grijă să nu depășim aportul recomandat de calciu de 1,5 grame zilnic pentru prevenirea osteoporozei. Pentru a evita nivelul colesterolului mărit să ne ferim de grăsimi de origine animală și să adoptăm un regim sănătos. În locul acestora să consumăm uleiuri vegetale, respectiv să mâncăm cât mai multe fibre vegetale,pe care le putem asimila în organism din fructele proaspete, legume și cereale integrale. Mai multe beneficii ale fibrelor sunt: este cel mai bun curățător intestinal și ajută la menținerea și restabilirea echilibrului florei intestinale.

Atunci când ne ajută doar medicamentele

Din păcate se poate întâmpla, la cineva că doar tratamentul medicamentos dă rezultate, din acest motiv medicul curant poate prescrie vasodilatatoare, medicamente pentru reducerea tensiunii arteriale și scăderea nivelului colesterolului, medicamente pentru reglarea ritmului cardiac și anticoagulante, ca să scadă  apariția complicațiilor vasoconstricției, fie vorba de infarct, moartea mușchiului inimii, insuficiență cardiacă, infarct cerebral,accident vascular cerebral, gangrena memebrelor.

În loc de medicamente

Dacă cineva sub orice formă vrea să evite tratamentul medicamentos, poate să facă o probă cu enzima serrapeptaza, care acționează asupra sistemului vascular în mod foarte pozitiv, întrucât dizolvă de pe pereții vaselor depunerile.
Prin folosirea acestuia se poate reduce riscul ateriosclerozei, trombozei, infarctului, hemoragia cerebrală și a accidentului vascular cerebral.
Serrepeptaza dizolvă celulele moarte, toate acestea fără a deteriora pereții vaselor de sânge.

Articole legate de acest subiect

Comunitate