head

De ce este importantă refacerea florei intestinale?/ Cum influențează intestinul creierul?

De ce este importantă refacerea florei intestinale?
De ce este importantă refacerea florei intestinale?
Eva MacPherson Eva MacPherson
Subiect : Stil de viață

Ce legătură are intestinul cu creierul și de ce este important pentru starea de bine refacerea florei intestinale? Aflați de la noi ce se poate întâmpla dacă nu avem grijă de bacteriile intestinale.

Este de știut că digestia are o influență mare asupra stării noastre de bine, dar cine s-ar gândi că ne afectează și comportamentul? Această afirmație este adevărată, întrucât din ce în ce mai mulți cercetători confirmă că starea de deprimare fără motiv și frica pot proveni din intestine.

O legătură strânsă

Intestinul și creierul încă de când suntem nou născuți funcționează împreună. Devenim liniștiți dacă ne săturăm, dar intrăm în panică daca ne este foame si devenim irascibili dacă suntem balonați. Cu toți am experimentat că într-o situație stresantă putem avea arsuri la stomac sau diaree. Două exemple simple despre ce legătură strânsă este între sistemul digestiv și funcționarea neurochimică a creierului. Primul studiu despre modul cum acționează intestinul asupra creierului a apărut în 2013. Cercetările au demonstrat că după folosirea unui amestec de bacterii pe parcursul a patru săptămâni unele zone ale creierului s-au modificat, printr-e ele centrul simțurilor și centrul de prelucrare a durerii, fără discuții s-au schimbat.

Intestinele și fericirea

Dezechilibrul florei intestinale influențează comportamentul nostru , deoarece celulele peretelui intestinal produc 95% din serotonină care reglează buna dispoziție care cu alți neurotransmițători împreună ajută la înaintarea alimentelor în tractul intestinal. Serotonina numită și ”hormonul fericirii”ușurează în mare parte pentru nervi mișcare intestinală și servește ca marker molecular necesar. Dacă nu hrănim in mod corespunzător bacteriile probiotice, din această cauză are de suferit sănătatea noastră mentală. Fără echilibrarea florei intestinale ne expunem la temeri și depresie, dar cele mai noi cercetări relevă faptul că flora intestinală deteriorată a fost asociată cu modificări ale sistemului nervos ca și scleroza multiplă, Alzheimer și bola Parkinson.

A-ti știut?

Bacteriile probiotice sunt parte importantă a vieții noastre și nu doar în restabilirea florei intestinale joacă un rol important. Produc în cantități mici amestecuri antibacteriale și de protecție împotriva celor împrăștiate de bacteriile străine.

Articole legate de acest subiect

Comunitate