head

Enzime digestive- ce semne indică lipsa de enzime digestive?

Lipsa enzimelor digestive provoacă boli
Lipsa enzimelor digestive provoacă boli
Eva MacPherson Eva MacPherson
Subiect : Stil de viață

Pentru descompunerea nutrienților și utilizarea acestora, organismul nostru este capabil să asigure o anumită proporție din enzimele digestive esențiale , dar sunt cazuri când noi trebuie să obținem enzimele necesare și anume printr-o alimentația corectă. Dacă nu procedăm în acest fel, numărul lor va scădea intr-o masură în care vom suferi tulburări metabolice, deficiențe. Să vedem ce putem face să evităm aceste probleme!

Responsabilitatea fiecăruia

Toată lumea este constientă care parte semnificativă a enzimelor este produsă de pancreas- în lipsa acestora organismul nu este capabil sa funcționeze normal, dar nu și de faptul că există mai multe tipuri de enzime și cât sunt de esențiale acestea.

Făra acestea hormonii, vitaminele, precum și mineralele nu pot fi utilizate de organism în mod corespunzător, problema este accentuată de faptul că lipsa enzimelor duce la acumularea de toxine, reziduuri, din această cauză ne expunem la mai multe feluri de boli, nu numai la boli digestive. Amilaza, polizaharidele sunt răspunzătoare de digestie, lipazele contribuie la descompunerea grăsimilor. Este responsabilitatea proteazelor protecția absorbției proteinelor de origine animală, iar pentru utilizarea de catre organism a fibrelor este indispensabilă celulaza. Lactaza descompune eficient lactoza, în timp ce bromelina și papaina proteinele.

Semnele care avertizează

Pot indica lipsa enzimelor digestive tulburările digestive, constipația, diareea, producția sporită de gaze, eructațiile constante,balonarea, disconfortul și durerea abdominală dupa masă, motilitatea intestinală încetinită care este calea sigură pentru depunerea reziduurilor în intestine. În lipsa enzimei proteaza pot apărea simptome grave de alergii, întrucât substanțele nedescompuse eliberate din proteine contribuie la slăbirea imunității. Din acest motiv ne expunem des la diferite infecții, inflamații. Din cauza absorbției deficitare, carențele pot duce la căderea părului, probleme ale pielii, unghii fragile, probleme dentare, oboseală, stări de deprimare și în cazuri mai grave depresie. În concluzie putem spune că lipsa enzimelor digestive provoacă consecințe grave asupra întregului organism.

Să mâncăm multe enzime!

Putem să facem multe pentru sănătatea noastră, dacă include multe zarzavaturi și fructe în alimentația noastră, întrucât enzimele digestive se gasesc în acestea precum și în diferiți germeni de cereale ( grâu, lucernă). Lângă acestea putem suplimenta lipsa enzimelor digestive cu ajutorul suplimentelor alimentare potrivite. Mulți nu ar crede dar face bine să mărim consumul de probiotice și prebiotice care restabilesc echilibrul florei intestinale, întrucât bacteriile benefice din flora intestinală produc și enzime.

 

Articole legate de acest subiect

Comunitate