head

Fibre de curățare intestinală pentru tulburări digestive/ La ce mai pot ajuta?

Fibrele de curățare intestinală  contribuie la restabilirea funcționării normale a intestinelor
Fibrele de curățare intestinală contribuie la restabilirea funcționării normale a intestinelor
Eva MacPherson Eva MacPherson
Subiect : Stil de viață

Se aude tot mai des despre cât este de importantă sănătatea sistemului gastrointestinal pentru starea de bine generală și  pentru prevenirea îmbolnăvirilor. Pentru aceasta este indispensabilă consumarea fibrelor de curățare intestinală. Am făcut un rezumat despre cum și în ce mod pot fi de folos aceste fibre.

Digestie proastă, carențe, sistem imunitar slăbit, problem ale pielii: toate acestea pot fi urmările problemelor intestinale. Vestea bună este că nu trebuie să fie deloc așa. Dacă simptomele chinuitoare nu sunt cauzate de modificări organice, le putem preveni cu întreținerea sistemului gastrointestinal respectiv putem chiar înceta neplăcerile. În această probleme ne pot fi de folos fibrele de curățare intestinală, și produsele care conțin aceste fibre, suplimentele de curățare intestinală, care contribuie la restabilirea funcționării normale a intestinelor. În schimb trebuie să fim atenți  la ce produse alegem, întrucât doar cele de o calitate excelentă, ce conțin ingredient naturale pot garanta o curățare intestinală eficientă.

Cine poate folosi aceste fibre și în ce cantități?

Suntem intr-o situație fericită, dacă trebuie să ne spunem părerea despre consumul ideal de fibre, deoarece comparative cu alte alimente putem spune cifre concrete. Conform recomandărilor  Ministerului Sănătății și Social al Statelor Unite ( The Depertment of Health and Human Services) femeile are trebui să consume zilnic 28 de grame de fibre în timp ce bărbații 35 grame, în timp ce consumul mediu în general este semnificativ mai scăzut.

Iar dacă ne uităm la tineri , rezultatele sunt și mai scăzute, datorită alimentelor de tip fast food.

Dar de ce sunt atât de importante fibrele?

Nu este exagerat să afirmăm că fară fibrele de curățare intestinală organismul nostre nu este capabil să funcționeze normal, în acest fel e doar o chestiune de timp până ce  în primă fază vor apărea neplăceri legate de sănătate iar ulterior se vor dezvolta boli. Înainte să luăm la rând cele mai importante proprietăți ale fibrelor de curățare intestinală, trebuie să subliniem faptul  că sunt două tipuri de fibre alimentare: solubile și insolubile. Acestea acționează diferit asupra organismului din mai multe puncte de vedere.

Fibrele solubile în apă: așa este inulina, pectina și beta glucanul care în sistemul gastrointestinal, absorb umiditatea și formează o substanță gelifiantă. Încetinesc digestia, prin aceasta se îmbunătățește metabolismul și absorbția nutrienților. În afară de acestea scad nivelul colesterolului în sânge, reglează nivelul zahărului în sânge după masă, protejează mucoasa intestinală, ajută deasemenea la metabolismul grasimilor și a carbohidraților prin acesta contribuind la scăderea în greutate.

Au rol de alimente pentru bacteriile probiotice, prin acesta protejează echilibrul florei intestinale, și implicit funcționarea sistemului imunitar. Se poate folosi cu succes in caz de diaree.

Fibre solubile în apă (celuloza, lignina, hemiceluloza): măresc volumul scaunului, și ajută la eliminarea mai usoară a acestuia. Scad riscul bolilor vasculare și a diabetului zaharat, protejează sănătatea colonului. Întrucât provoacă senzația de prea plin, pot ajuta la obținerea greutății ideale, ajută de asemenea în tratarea constipației cronice.

Detoxifiere și curățare intestinului

Fibrele sunt cele mai bune detoxifiante naturale și curățătoare intestinale. Absorb și elimină toxinele, precum și la propriu curăță de pe peretele intestinal  reziduurile toxice. Efectele cele din urmă sunt susținute de faputul că acceleerază motricitatea intestinală naturală, adică persistaltismul intestinal.

Consumăm puține fibre

Bineînțeles că ar fi ideal dacă toată lumea ar consuma suficiente fibre, dar din păcate acest lucru nu se întâmplă. În meniul multora dintre noi lipsesc zarzavaturile proaspete și fructele,  ponderea cerealelelor integrale, precum și ciupercile medicinale ( shiitake), Psyllium și nici din semințe chia nu consumăm suficient.

Care este soluția?

În primul rând trebuie să amintim schimbarea meniului, adică să creștem aportul de fibre. Așa cum am amintit  pe lângă semințele chia , psyllium și ciuperca shiitake, ceapa, cartofii, citricele, merele, bananele, căpșunile,roșiile, este recomandat consumul lor zilnic.

Dar dacă tindem spre rezultate imediate, sau deja întîmpinăm neplăceri, sau pentru ca vrem să mergem la sigur că, consumăm cantitatea suficientă de fibre  să consumăm suplimente alimentare pe bază de fibre. Acestea le putem folosi și pentru cură de curățarea intestinală, respectiv și în scopul curățării intestinale.

Să fim atenți la calitatea ingredienteleor când cumpărăm produse, sa fie exclusiv naturale, despre care ne putem convinge cel mai usor pe forumurile specializate, unde chiar utilizatorii își scriu părerea, experiențele lor.

Surse:
https://health.gov/dietaryguidelines/2015/resources/2015-2020_Dietary_Guidelines.pdf

Articole legate de acest subiect

Comunitate