head

Candida albicans: prieten sau dușman?

Candida albicans: prieten sau dușman?
Candida albicans: prieten sau dușman?
Eva MacPherson Eva MacPherson
Subiect : Stil de viață

Candida albicans datorită efectului reclamelor pe unii îi poate considera dușmani, dar acest tip de ciupercă se poate întâlni în mod natural în flora intestinală, ajută procesele de digestie, mai exact descompunerea nutrienților. Cauzează probleme doar atunci când flora intestinală se dezechilibrează și ciuperca se înmulțește excesiv. Ce putem face împotrivă?

Înmulțirea Candidei albicans este favorizată de curele de antibiotice fără motiv, pentru că acestea deteriorează flora intestinală, iar în loc de bacteriile benefice apar ciupercile. Pot fi nocive anticoncepționalele, tratamentul îndelungat cu steroizi, consumul excesiv de zahar și alcool, alergia la alimente,aportul de aditivi, aciditataea organismului, asigură mediul prielnic pentru dezvoltarea Candidei albicans. Înmulțirea ciupercilor este favorizată și de sistemul imunitar slăbit, precum și infecțiile virale.

De unde știm că e mai mult decât necesar?

Înmulțirea Candidei albicans provoacă infecții altfel spus simptome care se râspândesc, despre care nimeni nu s-ar gândi că ar avea legătură cu problema de bază. Frecvent putem pune pe seama acestei infecții, depunerile albe de pe limba, pielea uscată, unghiile casante, balonarea, refluxul gastric și problemele intime. Candida albicans pentru supraviețuire se hrănește din descompunerea zahărului, dar produce acizi din acest motiv simte usturime bolnavul la urinare. Candida poate provoca căderea părului, îmbolnavirea căilor respiratorii, migrene, oboseală cronică și tulburări de somn. Pot fi deasemenea simptome ale infecției, inflamația esofagului, arsuri ale stomacului, dacă careva din aceste simptome persistă, trebuie să facem testul Candida în mod obligatoriu.

Ce putem face împotriva înmulțirii Candidei?

Deoarece Candida se hrănește cu carbohidrați, merită să includem în regimul nostru astfel de diete, care să nu conțină zahăr, respectiv fructe cu conținut ridicat de zahăr, miere și alimente cu oțet, muștar, respectiv să consumăm produse lactate, din acesta face excepție laptele vegetal, fiindcă acestea nu conțin lactoză. Este contraindicat alcoolul, cafeaua, făina albă, produsele de panificație, respectiv orezul și produsele preparate cu drojdie. Să ne ferim de preparatele cu care care conțin aditivi și băuturile acidulate. Dieta pentru candida  trebuie să o completăm cu detoxifiere, care ajută la încetarea înmulțirii ciupercii, pe deasupra și spirulina și orzul pot fi de ajutor. Trebuie să ținem acest regim 3-6 luni.

Ce putem mânca în loc de zahăr?

În loc de zahar este o alegere bună stevia, care este de trei ori mai dulce ca zahărul, fără calorii, respectiv eritrolul care nu ridică glicemia și producția de insulină, per gram conține doar 0,2 calorii.

 

Articole legate de acest subiect

Comunitate