head

Alergia: o metoda nouă revoluționară pentru încetarea acestei afecțiuni poate fi de ajutor

S-a descoperit o nouă metodă pentru încetarea alergiei
S-a descoperit o nouă metodă pentru încetarea alergiei
Eva MacPherson Eva MacPherson
Subiect : Stil de viață

Strănut în permanență, secreții nazale, mâncărime la ochi, sunt câteva simptome caracteristice dintre cele de care suferă cei care au alergie. Unii tot anul, alții sezonier dar toți se straduiesc să pună capăt acestei afecțiuni.

Pentru încetarea alergiei există multe preparate în zilele noastre care stau la dispoziția noastră, dar care atenuează doar simptomele și nu pot trata cauza declanșatoare.

Ar fi destul de greu deoarece o parte semnificativă a bolilor alergice se datorează unor factori externi ca și mucegaiul, moliile, insecte, păr de animale, polen, produse chimice, poluare, anumite mancăruri, etc.

Înșelătoare, dar nu contagioasă

Indiferent ce provoacă această afecțiune, simptomele- în special dacă devin permanente- pun la încercare bolnavul de alergie, care se confruntă incontinuu cu secreții nazale, strănut, mâncărime la ochi, mâncărime la gât, tuse, cu diferite simptome inflamatorii ale pielii, la acestea se adaugă că cei din jur cred că este vorba despre răceală sau gripă și păstrează distanța. Mulți apelează în acest caz la  tablete, picături pentru nas, spray-uri pentru nas antihistaminice prescrise sau care se gasesc fară prescripție pentru încetarea alergiei.

Nici medicamentele nu sunt bune întotdeauna

Din păcate aceste preparate produc numeroase efecte adverse. Poate apărea somnolența, letargie, amețeală, deteriorarea rinichilor, creștere în greutate, tulburări gastro-intestinale, care pot fi cauza renunțării la aceste preparate sau schimbarea acestora. Sunt oameni care se îndreaptă spre homeopatie sau încep cure de întărire a sistemului imunitar sau detoxifiere, aceste metode din fericire chiar dacă nu în toate cazurile dar contribuie la încetarea sau atenuarea alergiei.

Viermele de mătase împotriva alergiei

Cei care din cauzele amintite mai sus nu folosesc cu plăcere tratament medicamentos pentru încetarea alergiei, poate să le dea speranță enzima serrapeptaza, care în mod interesant se produce în sistemul digestiv a viermilor de mătase.

Această enzimă în principiu are rolul de a dizolva coconul și ajută în acest fel viermele de matase să se elibereze din acesta. Serrapeptaza s-a dovedit că nu este doar un excelent tratament pentru bronșită dar atenuează și inflamațiile, edemele, se poate folosi cu success și în reducerea producției moderate de mucus și în cazul nasului înfundat asociată alergiei. ”Cadoul” viermelui de mătase, descompune proteinele din mucus, după ce acesta a fost dizolvată, putem mai ușor să scăpăm de ea.

Surse:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12911824
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2688125
https://www.researchgate.net/publication/283248771_Anti-inflammatory_activity_of_serrapeptase

 

 

Articole legate de acest subiect

Comunitate