head

Alcool: ce efect are asupra noastră

Ce efect are asupra noastră alcoolul
Ce efect are asupra noastră alcoolul
Eva MacPherson Eva MacPherson
Subiect : Stil de viață

Consumul ocazional de alcool este acceptat, dar când cineva prea des face acest lucru, există posibilitatea că este dependent de alcool. Consecințele pot fi grave, chiar pot duce la deces.

De ce consumă alcool oamenii?

Alcoolul reduce tensiunea, relaxează, binedispune persoanele care dupa o zi grea consumă un pahar de vin. Bineînțeles că acest lucru nu este considerat dăunător, dacă cineva la o sărbătoare în familie, sau în compania prietenilor ciocnește un pahar cu ceilalți. Problema începe atunci când consumul de alcool este sistematic, devine un obicei zilnic și preia controlul vieții persoanei afectate de acest obicei.

Poate avea efect deprimant, relațiile persoanelor dependente de alcool se înrăutățesc, de multe ori duce la răcirea relațiilor cu cei dragi, își pierd locul de muncă și sănătatea lor este grav afectată.

Criminal lichid

Efectele nocive a consumului de alcool asupra organismului pot fi intens discutate, simptomele cele mai frecvente sunt  tulburările digestive cronice, dar dăunează deasemenea grav și  florei intestinale și se pot dezvolta: ulcerul gastric, inflamație a esofagului, infecții a cavității bucale, probleme dentare, deshidratarea pielii.

Alcoolul actionează negativ și asupra musculaturii inimii, să nu mai vorbim despre celulele ficatului. Personalitatea celor dependenți de alcool la propriu se schimbă, devine agresivi, de multe ori apatici și iresponsabili, pentru a avea posibilitatea de a achiziționa alcool nu se dau în lături nici de a încălca legea. Alcoolul nu este delicat nici cu sistemul nervos, consumul îndelungat provocă neuropatie și sindromul Korsakoff, cel din urmă fiind rezultatul absorbției  deficitare de vitamina B1, precum și alimentația insuficientă poate duce la acesta. Din păcate aceste simptome se mai pot asocia cu amnezie, tulburări de vedere, greutate oscilantă, dacă nu este tratată  poate duce chiar la deces.

Date tulburătoare

Alcoolul în toată lumea este pe locul trei printr-e cauzele bolilor, face mai multe victime ca virusul HIV. Conform WHO pe pământ aproximativ două miliarde se confruntă cu alcoolul , dintr-e care anual două milioane își pierd viețile. Mulți mor din cauza problemelor cu ficatul sau cancer apărute din cauza alcoolismului sau din cauza unor accidente provocate de consumul de alcool.

Studiile arată că de la vârste fragede  tinerii încep să consume alcool, consecințele fiind delăsarea și alte dependențe (droguri, medicamente etc.)

 

Articole legate de acest subiect

Comunitate