head

Acizi grași Omega-6: Să găsim echilibrul corect

Carența de acizi grași Omega 6 poate provoca numeroase boli, dar și consumul excesiv este dăunător
Carența de acizi grași Omega 6 poate provoca numeroase boli, dar și consumul excesiv este dăunător
Eva MacPherson Eva MacPherson
Subiect : Stil de viață

Deși acizii grași Omega-6 sunt indispensabili organismului nostru, să tratăm cu prudență dozarea acestora. Carența acizilor grași Omega-6 pot provoca boli, așadar în orice caz să ne străduim să păstrăm echilibrul corect.

În mod normal acizi grași Omega-6 îmbunătățesc semnificativ starea generală a organismului nostru, contribuie la prevenirea și tratarea  numeroaselor boli. Probleme atunci apar când întrecem limita aportului acestora.

Acizii grași Omega-6 printre altele ameliorează ulcerul, osteoporoza, inflamațiile articulare, psoriazisul, hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, apatia sau simptomele de hiperactivitate asociate unor tulburări psihice, accelerează vindecarea acneei și inflamațiile pielii. Ajută pe lângă altele în prevenirea dezvoltării cancerului la sân, la prostată, și cancerului de colon.

Dar când cineva se confruntă cu dureri articulare fără nici un motiv, este mereu deprimat, are depresie, se luptă des cu infecții recurente, probabil că a depășit dozarea acizilor grași Omega 6, care poate provoca neplăceri serioase.

Este dăunător consumul excesiv

Excesul de acizi grași Omega-6 în mare masură slăbește sistemul imunitar, în acest fel ne doboară mai ușor diferite infecții, pentru cei care suferă de dureri articulare provoacă dureri mai intense,  cei care suferă de tulburări ale dispoziției , se plâng de agravarea depresiilor.

De multe ori și cauza obezității o reprezintă lipsa de echilibru a acizilor grași Omega-3 și Omega-6. În cazuri mai grave cresc procesele inflamatorii, bolile cardiovasculare, ca de exemplu infarctul miocardic, accidental vascular cerebral și riscul dezvoltării bolilor tumorale.

În ce se găsesc acizi grași Omega-6?

Mulți acizi grași Omega-6 se găsesc in cânepă, migdale, semințe de in, semințe de dovleac, alune și uleiurile acestora, în masline și uleiul de măsline, în porumb, în soia, în avocado, în ouă, în peștii uleioși, în mac și floarea soarelui.

Cantitatea zilnică recomandată de acizi grași Omega-6 este de 3 grame maxim.

Articole legate de acest subiect

Comunitate