head

Constipatia poate fi periculoasa si chiar insidioasa

Constipatia poate fi periculoasa si chiar insidioasa
Eva MacPherson Eva MacPherson
Subiect : Constipația
Sunt multi care considera ca este nepoliticos sa vorbeasca despre subiectul de constipatie. Dar din moment ce rezulta multe decese este necesar sa discutam despre aceasta problema. Este bine cunoscut faptul ca in urma constipatiei apar multe boli ale intestinului, inclusiv cancerul de colon. 
Constipatia poate fi ereditara dar poate sa se instaleze si din cauza de nevroze, schimbarile de mediu (calatorii), tulburari digestive, etc. Acestea sunt in mare parte inofensive, cauzand constipatie acuta. Dar noi dorim sa discutam despre lucruri mai serioase...
Constipatia care este constanta este insidioasa si devine o stare patologica. De multe ori se manifesta prin dificultati de a iesi la toaleta, miscari neplacute, dureroase ale intestinului si problemele serioase raman ascunse. Deoarece foarte multi sufera de constipatie, mai ales femeile, de aceea nu punem accent pe acest subiect, o consideram ca si un rau obisnuit. Progresul lent al produselor alimentare in intestine implica formarea substantelor toxice si cancerigene. Acestea impreuna cu alte materiale patrund prin peretele intestinului in fluxul sanguin, astfel ajung la organele interne. Astfel, rezistenta organismului slabeste - cu toate acestea, este nevoie de decenii ca bolile sa se manifesta si la nivelul inimii, rinichii, pancreas si alte organe interne. Constipatia pe termen lung poate duce la aparitia hemoroizilor, formarea varicelor, depresie, obezitate, cancer si alte boli.

Articole legate de acest subiect

Comunitate