head

Balonare, flatulenta

Balonare, flatulenta
Eva MacPherson Eva MacPherson
Subiect : Balonare
Balonarea este o problema comuna, de fapt se produc gaze intestinale in continuu. De multe ori, cauza principala este alimentatia neadevata, digestia lenta, stresul, stilul de viata. Acest simptom, desi este neplacut, nu este foarte periculos, de multe ori ajunge daca schimbam stilul de viata (dieta) si se remedieaza problema. 
Sfaturi utile de zi cu zi:
- Trebuie sa acordam timp suficient pentru mese, sa avem grija la respiratie si sa mestecam bine alimentele;
- De multe ori dezechilibrul florei intestinale cauzeaza balonare, flatulenta, de aceea merita sa urmam o cura cu probiotice;
- S-ar putea sa gresim cu alimentatia sau avem o boala - SCI sau alte probleme digestive - de care nu suntem constienti.
Sugestii: de exemplu, cei care nu pot consuma legume pastaioase, trebuie sa le lase sa germineze 2-3 zile dupa care se poate consuma fara probleme sau conopida daca se gateste cu bicarbonat de sodiu nu mai cauzeaza simptome neplacute.
Si sa nu uitam nici de cauze "interne": senzatia de balonare este doar o senzatie de nemultumire, viata ce ni se ofera nu este de ajuns. Sau avem prea multe de facut si ne pierdem intre ele. Sau primim atata iubire cat si asteptam? Eructatiile indica faptul ca nu acordam timp pentru a intelege, pentru a accepta lucrurile. Sa umblam cu ochii deschisi, sa observam ca viata ofera de tot ce avem nevoie si sa invatam sa acceptam.

Articole legate de acest subiect

Comunitate