head

Resveratrol: Efecte fiziologice favorabile și anti-îmbătrânire

Resveratrolul un antioxidant foarte eficient, poate neutraliza radicalii liberi nocivi care se produc în organism
Resveratrolul un antioxidant foarte eficient, poate neutraliza radicalii liberi nocivi care se produc în organism
Eva MacPherson Eva MacPherson
Subiect : Antioxidanţi

Nu este întâmplător că marii iubitori de vin roșu, adică francezii se confruntă mult mai rar cu boli cardiovasculare. Resveratrolul cu efecte de protecție cardiovasculară se găsește în cantități considerabile și în coaja și sâmburii strugurilor rosii.

Doar prin consumul de vin roșu nu putem obține cantitatea necesară de resveratrol, pentru aceasta avem nevoie de complexe vegetale, în plus consumul excesiv de alcool poate să genereze numeroase boli grave. Nu și în cazul sâmburilor de struguri, din care sunt destule cantități mici astfel încât în organism să ajunga suficient resveratrol.

Consumul de vin roșu este o sursă de resveratrol

Efecte resveratrol

Conform studiilor care analizează proprietățile de protejare a sănătății a resveratrolului, acest complex vegetal- care se găsește în cantități considerabile în coaja de struguri- are efecte antioxidante semnificative. Datorită acestui fapt, alimentele bogate în resveratrol sunt de un real ajutor în tratamentul si prevenirea multor boli, printre care cancerul și inflamatiile.

Resveratrolul un antioxidant foarte eficient, poate neutraliza radicalii liberi nocivi care se produc în organism. Datorită acestei proprietăți, reservatrolul poate să reducă intr-o mare măsură tumorile, diferitele modificări degenerative și apariția inflamatiilor.

Așa cum am amintit, este remarcabil efectul de protecție cardiovasculară al acestuia, de aceea în cazul bolilor cadiovasculare oferă organismului o protecție semnificativă.Este eficient în prevenirea cancerului de colon si de plămâni , precum și în prevenirea îmbătrânirii

 

Resveratrolul împiedică creșterea melanomului și încetinește îmbătrânirea. Modul de acțiune al acestuia se bazează pe faptul că împiedică captarea glucozei la celulele canceroase, în acest fel acestea nu primesc suficientă hrană și intr-un final mor. Această proprietate face ca resveratrolul să fie extraordinar de eficient în prevenirea cancerului de colon și de plămâni și încetinirea îmbătânirii.

Acest complex are un efect benefic asupra florei intestinale, prin faptul că ajută înmulțirea unor bacterii probiotice. Toate acestea au fost raportate în cercetarea publicată pe pagina de internet a Journal of the American Sociey for Microbiology mBIo .

Se găsește mult resveratrol și în coaja și sâmburii de struguri

Care este efectul resveratrolului asupra pielii?

Reservatrolul îngrijește peilea din interior și o face mai întinsă, are un rol important și în vindecarea mai rapidă a rănilor și contribuie la prevenirea cariilor dentare.

Cele mai multe testele clinice a resveratolului s-au axat pe cancer, anomalii neurologice, boli cardiovasculare, diabet zaharat,steatoza hepatica (NAFLD) și obezitate. Chiar dacă multe teste in vitro și în vivo au dovedit că reservatrolul poate fi o soluție promițătoare de tratament, acestea trebuiesc confirmate de mai multe teste clinice- scrie  pagina Pub Med .

Strugurele este mai folositor decât ati crede

Chiar și în Iliada si Odiseea lui Homer întâlnim strugurii bogați in resveratrol, care se găsește în istoria tuturor națiunilor europene. Să vedem de ce este așa de popular strugurele!

Gustul său dulce în sine ar fi sufcient pentru popularitatea strugurelui, dar și pentru efectele sale benefice asupra organismului nostru merită un loc de cinste printre fructele sănătoase de toamna.

Efectele terapeutice ale strugurilor

Strugurii îmbunătățesc digestia, în acest fel pot fi eficienți si în cazul constipației și pot fi o soluție naturală pentru îmbunătățirea metabolismului. Strugurii sunt detoxifianți excelenti, ajută la eliminarea toxinelor acumulate și pot fi un remediu bun și pentru cei care se confruntă cu hemoroizi.

Aceste fructe delicioase sunt antiinflamatorii excepționali, în acest mod sunt eficienți în cazul diferitelor inflamații, bolilor cauzate de aciditatea organismului, inflamațiile articulare.

Strugurii curăță sângele, întăresc vasele sangvine, au efect benefic asupra varicelor, ajută la prevenirea îngustării vaselor de sânge. E bine de știut că dacă consumăm struguri și analizele noastre de sânge se vor îmbunătăți.

Strugurii au valoare nutritivă mare și conțin glucoză, ceea ce organismul o poate valorifica în mod direct. Strugurii sunt bogați in seleniu, potasiu, antioxidanți. Daca ii consumăm în cadrul unei diete, organismul slăbit va prinde mai repede puteri și are efecte benefice asupra diferitelor alergii.

Strugurii fac parte din cele mai delicioase și eficiente fructe alcaline. Ajută la restabilirea echilibrului acido-bazic și sprijina procesele de alcalinizare a organismului, din acest motiv în curele de alcalinizare este recomandată consumul de struguri.

Uleiul de sâmbure de struguri contribuie la protecția sistemului nervos și a creierului, astfel în perioadele de stres este recomandată consumul acestuia. În plus uleiul de struguri protejează pielea, regenerează și are efect de întinerire și datorită acestor proprietăți  este un cunoscut material de bază în cosmetică.

Atenție, îngrasă!

Are un conținut ridicat de zahar, în 100 de grame conține 18 grame glucoză, de aceea aparține printre fructele care îngrașă

Sursa:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5630227/

Articole legate de acest subiect

Comunitate