head

Alimente colorate: portocaliu-galben

Alimente colorate: portocaliu-galben
Eva MacPherson Eva MacPherson
Subiect : Alimentaţie sănătoasă
Fructe/legume galbene nu se gasesc cu o frecventa mare, dar din fericire importurile din intreaga lume ne ofera o gama larga de fructe excelente. Dar unele fructe/legume se gasesc si la noi din acesta categorie: caise, pepene galben, piersici, morcovi, dovleac, nectarine. Din aceasta categorie fac parte fructele provenite din tarile indepartate: banane, ananas, lamai, grepfrut, portocale, mango. 
Culoarea galbena face parte din chakra ombilicului, astfel daca banuiti ca ceva nu este in regula in zona respectiva sa consumati niste fructe galbene. 
Alimentele de aceasta culoare aduna si pastreaza culoarea, energia si lumina soarelui. Ca urmare, consumul acestora provoaca un efect de incalzire asupra organismului. Reflecta efectele benefice ale soarelui, calmeaza si confera o stare de spirit mai buna. Permite deschiderea mentala si faciliteaza concentratia. 
Este cunoscut faptul ca alimentele care contin carotenoide ajuta pielea sa fie mai frumoasa si sa obtina si sa pastreaza o culoare de vara. De asemenea, alimentele care contin beta-caroten si bioflavonoide intaresc sistemul nervos, echilibreaza zilele si confera un somn linistit. 
Prin continutul lor ridicat de fibre ajuta sistemul digestiv si detoxifierea organismului. Sunt benefice pentru inima si pentru sistemul imunitar.

Articole legate de acest subiect

Comunitate