head

Detoxifierea organismului pe cale naturala 2.

Detoxifierea organismului pe cale naturala 2.
Eva MacPherson Eva MacPherson
Subiect : Detoxifiere

Plamanii - Rolul plamanilor este de a inspira si expira dioxidul de carbon, de aici si importanta lor: aportul de oxigen este necesar pentru functionarea tuturor celulelor umane. Plamanii (de fapt intregul sistem respiratoriu) asigura ca sangele sa fie bogat in oxigen. Cea mai buna metoda de detoxifiere a plamanilor reprezinta exercitiile de respiratie.
Pielea - reprezinta cel mai mare organ din corpul tau. Ea asigura o bariera de protectie intre corpul tau si lumea inconjuratoare si ajuta la detoxifierea organismului tau. Pielea are rolul de a proteja si de a curata organismul – daca alte sisteme de detoxifiere nu reusesc sa faca fata, pielea incearca sa elimine surplusul de toxine. Perierea uscata zilnica a pielii inainte de baie/dus ofera curatarea ideala a pielii. Foloseste pentru hidratarea pielii doar uleiul vegetale naturale cum ar uleiul de masline, uleiul de migdale dulci, uleiul de seminte de struguri. De asemenea poti folosi la curatarea pielii infuzii din plante medicinale: musetel, papadie, galbenele, levantica in caz de piele grasa cu acnee sau musetel, flori de iasomie si de soc, trandafir in caz de piele uscata. 
Sistemul limfatic - este de fapt “sistemul de canalizare” a organismului nostru. Fiecare ganglion limfatic este un “centru de purificare”, detoxificand lichidul limfatic. De asemenea, functionarea normala a ganglionilor limfatici si circulatia buna a lichidului limfatic formeaza baza sistemului imunitar. De aceea, un sistem imunitar slabit necesita o ingrijire a sistemului limfatic. Mentinerea circulatiei limfatice adecvate este problematica in randul oamenilor care duc o viata sedentara si respira superficial.

Articole legate de acest subiect

Comunitate