head

Retete de vara

Retete de vara
Eva MacPherson Eva MacPherson
Subiect : Alimentaţie sănătoasă

Cea mai buna solutie este sa consumam alimente crude frecvent in cantitati mici, tinand o pauza pentru digestie. De exemplu:
1. Zi de fructe: Sa impartim 1,5-2 kg de amestec de fructe proaspete in 5-6 portii! O portie inseamna, de exemplu, un mar mai mare sau 250 ml de fructe mici (capsuni, mure, coacaze, zmeura) sau 200 ml de suc natural!
2. Zi de legume: Dimineata sa consumam 250 ml de suc de legume si sa impartim 2-2,5 kg de diferite legume, in functie de sezon si gust in 5-6 portii!
3. Zi de legume-fructe: In timpul zilei sa consumam alternat fructe (1 kg) si legume (1,5 kg), impartit in 5-6 portii! Niciodata sa nu le consumam impreuna!
In toate cele trei cazuri sa consumam multa apa! Lichidele sa nu consumam in timp ce mancam! Ideal ar fi sa bem inainte sa mancam cu 15 de minute sau dupa masa cu 60 de minute, deoarece corpul nu are nevoie imediat de lichide dupa ce am consumat alimente!
Atentie! Daca dorim sa pierdem in greutate semnificativ, sa punem accent pe consum de legume! Are un continut mai redus de zaharide si de energie - intre 11 - 40 de kcal - fata de fructe. Cel mai mare continut de energie are usturoiul - 110, hreanul - 73 si mararul -66 kcal.

Articole legate de acest subiect

Comunitate